Hollandse Vereniging voor Genealogie 'Ons Voorgeslacht'

Nieuwe documenten op Hogenda?

U zult het wel gemerkt hebben dat er sinds 14 november ’22 geen nieuwe bronnen zijn toegevoegd aan HoGenDa. De reden is dat we hard bezig zijn met het bouwen van een nieuwe website en de oude database aan het controleren en aanvullen zijn met nieuwe informatie. Dan is het niet handig om nieuwe zaken toe te voegen. Op de Algemene Ledenvergadering hopen we een voorproefje van de nieuwe website en databank te tonen. De afronding van het vullen en testen zal, naar wij hopen, oktober ’23 zijn.

(Datum bericht: 29-03-2023)

Vernieuwde Hogendawebsite live

Op 25 juni is de vernieuwde Hogendawebsite live gegaan. Aan de buitenkant is dat niet te zien (behalve bij het zoeken), maar onder de motorkap is er het nodige onderhoud gepleegd. Zo staan zowel Onsvoorgeslacht.nl als Hogenda.nl op een nieuwe server, is er nieuwe software geïnstalleerd en is de zoekmachine van Hogenda geoptimaliseerd.

Beveiliging

Ook zijn beide sites voorzien van een “slotje” waardoor het allemaal een stuk veiliger is geworden.

Zoeken

Pas op de pagina zoeken ziet u het verschil. Er zijn meer opties bijgekomen, waardoor het zoeken betere resultaten zal opleveren. Op de pagina Zoeken onder Help wordt de zoekfunctie verder uitgelegd.

Foutjes op de site

Zo’n grote operatie als het overzetten van twee websites kan niet zonder onvolkomenheden. We weten dat er nog wat zaken aangepast moeten worden. Mocht u nog zaken tegenkomen dan horen we dat graag via pr@onsvoorgeslacht.nl. Het kan zijn dat uw opmerkingen niet direct allemaal worden meegenomen, maar we kunnen ze in ieder geval gebruiken voor de volgende fase.

Uiterlijk van de site

Het uiterlijk van de site is niet aangepast. Dat wordt in een volgende fase meegenomen.

(Datum bericht: 26-06-2020)